Motorreis door de Ardennen

Ben jij van plan om binnenkort een motorreis door de Ardennen te maken? De Ardennen biedt een prachtig landschap met mooie bossen en slingerende riviertjes. Door al deze mooie natuur zul jij je op je motor op de weg zeker niet vervelen. De Belgische Ardennen beschikt over diverse mooie routes. Hierbij kun je onder meer denken aan de bijzondere route die van de Montherme naar de Bouillon leidt. Het handigste is om zelf een plattegrond van de Ardennen te kopen om vervolgens zelf jouw route met de motor uit te stippelen.

Motorreis Ardennen

Motorroutes in de Ardennen

Je zult in de Ardennen vaak bordjes langs de weg tegenkomen waarop de routes staan opgeschreven. Zo zul je routes zoals de de 'Route des Legendes' en 'Route des Sources' tegenkomen. De laatste route is er een van 130km lang en loopt onder meer via Luik, Theux naar Verviers. De andere route vertrekt vanaf Aywaille en eindigt in het mooie plaatsje Remouchamps. Deze route is erg in trek omdat je gedurende deze route langs mooie bossen en watervallen heen rijdt.

Het verkeer & overnachten in de Ardennen

Tijdens jouw motorreis door de Ardennen dien je met een aantal zaken rekening te houden. Zo is het asfalt van mindere kwaliteit dan dat in Nederland, en kun je niet altijd pinnen in de tankstations, neem hierom altijd contant geld mee! Ook sluiten veel tankstations al om 12:00. Zorg er hierom dus altijd voor dat jouw motortank altijd goed gevuld is voordat je aan een lange tocht begint. In de Ardennen zijn overigens veel motorvriendelijke hotels. Dit is erg prettig omdat je hier vaak mede-motorbestuurders zult treffen waarmee je een gezellig praatje kan houden. Daarnaast beschikken deze hotels vaak over een special parkeerplek/stalling voor motoren zodat deze veilig opgeborgen staan.

Contact | Privacy Policy