Motorreis door Duitsland

Als er een land is in Europa waar je met je motor geweest moet zijn dan is het wel Duitsland. Naast het feit dat het lekker dichtbij ons kikkerlandje is heeft het ook nog eens ontzettend veel te bieden. Duitsland beschikt over uitstekende wegen waarop je met je motor 130km/h langs de prachtige Duitse landschappen kunt rijden. Wanneer je echt voor de natuur komt dan kan het Sauerland gebied niet in jouw motorreis ontbreken. Dit gebied beschikt over prachtige bossen en bergen. Daarnaast is de Duitse bevolking erg gastvrij en zijn de hotels waar je tijdens jouw motorreis door Duitsland kunt overnachten doorgaans uitstekend.

Motorreis Duitsland

Verkeersregels

Let er tijdens jouw motorreis op dat er in Duitsland nog wel eens andere verkeersregels willen gelden dan in Nederland. Zo is het in Duitsland verboden om tijdens de file met je motor tussen de autorijen door in te halen. Wanneer je dit wel doet loop je het risico om een boete te krijgen. Daarnaast zul je ook iets wat behoedzaam moeten zijn op bestuurders die je proberen te hinderen als je tussen de file door inhaalt. Duitsers hebben namelijk de reputatie dat ze er niet van houden als iemand iets doet wat tegen de regels is. Let er ook op dat je jouw dimlicht op je motor altijd aan hebt staan ook overdag.

Motorroutes door Duitsland

Duitsland beschikt over een flink aantal motorroutes die je niet wilt missen. Sommige van deze routes hebben zelfs hun eigen webpagina! Dit is erg handig als je informatie zoekt over een bepaalde route. De bekendste motorroute is misschien wel de Deutsche Alpenstrasse route. Deze route loopt door de Alpen en is werkelijk adembenemend als je er met je motor door rijdt. Een andere interessante route is de Deutsche MotorradStrasse route. Deze route is meer dan 8000 kilometer lang en gaat door heel Duitsland. Ben je gek op kastelen en andere bezienswaardigheden? Dan is de Burgenstrasse route er eentje die niet mag ontbreken op jouw motorreis. Langs deze route lopen allerlei prachtige kastelen. Als je een stop maakt kun je deze kastelen vaak ook nog eens van binnen bewonderen!

Contact | Privacy Policy