Motorreis door Noorwegen

Een motorreis door Noorwegen is: rijden door schitterende gletsjers en sneeuw. Langs prachtige meren en kanalen met daarin grote zeeschepen die als kleine scheepjes varen. Langs slingerende wegen over bergen heen en door lange tunnels onder de bergen rijden. Vriendelijke Noorse bevolking, heerlijke lucht en prima accommodaties om in te vertoeven. Kortom: het land van de Vikingen en de mysterieuse Trollen is een fantastische bestemming voor jouw motorreis.

Motorreis Noorwegen

Het Noorse Landschap & Klimaat

Tijdens jouw tocht met de motor door Noorwegen zul je ontdekken dat het land een uniek landschap heeft. Slecht 5% van het land kan namelijk gebruikt worden voor de landbouw (en als gevolg is vlees en groente erg prijzig!). De rest van het land bestaat uit prachtige bergen en diepe meren. Wanneer je langs deze bergen en meren rijdt zul je versteld staan van hun schoonheid. Hoewel de temperaturen in Noorwegen over het algemeen iets lager zijn; kun je het klimaat in de zomer vergelijken met het klimaat in Nederland. Wel is het zo dat vanwege het bergachtige gebied het voorkomt dat een regenbui langer op dezelfde plek blijft. Hou er ook rekening mee dat in de maand september het weer van de een op de andere dag kan omslaan. Een ander interessant feit is dat de dagen in Noorwegen in de zomer langer duren dan in Nederland. Het daglicht is in Noorwegen soms nog tot aan middenacht aanwezig. Dit geeft jou dus alle tijd om de hele dag met je motor door het adembenemende Noorse landschap te rijden!

Overnachten in Noorwegen

Je zult ondervinden dat Noorwegen veel uitstekende hotels heeft te bieden waar je prima kunt slapen. In deze hotels kun je tijdens het diner genieten van een heerlijk Scandinavisch buffet. In dit buffet is vaak zalm in alle soorten aanwezig (niet verrassend als je bedenkt dat Noorwegen de grootste zalm exporteur van Europa is!). Het eten en drinken is in Noorwegen over het algemeen iets duurder. Met name aan bier en wijn hangt een hoog prijskaartje (denk aan zo'n €10,- per glas). Gelukkig kun je wel altijd in de hotels gratis water krijgen. Noorwegen staat bekend om haar zuivere water dus het is zeker geen straf om een glas Noors water te drinken. Hoewel de meeste hotels niet over een privé parkeerplaats beschikken kun je meestal wel in overleg met het hotel je motor op een veilige plek plaatsen.

Contact | Privacy Policy